Author Topic: Copy or load pre-set layers  (Read 82 times)

cadman65

  • Newbie
  • *
  • Posts: 32
Copy or load pre-set layers
« on: October 31, 2017, 05:55:37 AM »
Good morning,

Is there a way to copy or load pre-set layers? Say I have layers 1 to 10 all at different colors, linetypes, etc., and I don't want to set that up each time I open an existing drawing or start a new one, I just want to load those layers into it. How is this done?

Thanks.
current version: DesignCAD 25, 2D

DesignCAD user since 1990

Lar

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2633
Re: Copy or load pre-set layers
« Reply #1 on: October 31, 2017, 06:21:52 AM »

In the layer dialog click 'save as default'. Thereafter, every new drawing will have the layer names, linestyles and colors you set.


You can change, add to or remove any of these defaults at any time for individual drawings, just don't click 'save as default'.


Or, you can set up template drawings with different layer stuff and to get a new drawing with a particular layer set just open that template, click 'save as default' then open a new drawing.


Lar

cadman65

  • Newbie
  • *
  • Posts: 32
Re: Copy or load pre-set layers
« Reply #2 on: October 31, 2017, 12:58:18 PM »
Thanks for the reply, Lar. I'll give those suggestions a try.
current version: DesignCAD 25, 2D

DesignCAD user since 1990